Home » NS: Pruga ostaje u centru grada

NS: Pruga ostaje u centru grada

imagesssOpoziciona Nova Srbija u Nišu, uputila je zahtev gradonačelniku Milošu Simonoviću, da ogovori na pitanje, da li će izmeštanje pruge, kome se građani već godinama nadaju, zaista početi u proleće kao što je najavljeno, ili pruga uopšte neće biti izmeštena iz užeg gradskog jezgra. Kao razlog za sumnju u gradonačelnikovu izjavu, u Novoj Srbiji navode vest, koju je Železnica Srbije objavila, da početkom proleća počinje rekonstrukciju pruge od NIša do Pirota, a nigde ne spominje njeno izmeštanje iz centra grada.

Železnička pruga u pravcu Pirota, koja prolazi kroz širi centar grada, godinama je tema  Niških političara. Zbog velike gužve kada se rampe spuste, ugrožene bezbednosti građana, i buke, građani se već godinama nadaju da će železnički saobraćaj biti preusmeren.

“Trebalo bi da se pomeri, deca i građani stalno prelaze, zbog bezbednosti bi trebalo”, kaže gospodin srednjih godina.

“Pa pedeset godina najvaljuju, valjda će je i pomeriti”, istakao je stariji gospodin.

Uprkos najavama i odlukama vlasti, u Novoj Srbiji u Nišu, sumnjaju da će pruga uopŠte biti izmeštena. Kao razlog navode izjavu direktora Železnice Srbije, Milovana Markovića, koji je najavio rekonstrukciju pruge, od niške stanice Ćele Kula do Pirota, u dužini od 60 kilometara. U Novoj Srbiji kažu da niko u Železnici i ne pominje izmeštanje pruge iz centra Niša, koje je gradonačelnik Miloš Simonović najavio za proleće, iako su i gradonačelnik i direktor železnice iz iste političke stranke.

“Ako je ta informacija tačna, onda je gradonačelnik dužan da nam objasni zašto su te izjave dijametralno suprotne”, naglasio je funkcioner Nove Srbije, Dejan RajčIć.

Komentara gradonačellnika i odgovora na pitanje funkcionera Nove Srbije da li će uopšte biti izmeštanja pruge, i posle nekoliko telefonskih poziva nejgovom kabinetu, za sada nema.

Name of author

Name: admin