Home » O izveštaju DRI na kraju sednice

O izveštaju DRI na kraju sednice

Odbornici Skupštine Grada ipak će razmatrati izveštaj Državne revizorske institucije, o trošenju para iz gradskog budžeta u 2010. Ali, na današnjoj sednici, i tek nakon što razmotre 55 od ukupno 62 tačke dnevnog reda. Za ovu tačku dnevnog reda, glasale su samo dve odborničke grupe vladajuće koalicije, dok je Socijalistička partija Srbije bila uzdržana.

Kao što su i najavili šefovi odborničkih grupa DS-a i URS-a, u dnevni red nove sednice gradske Skupštine Niša, uvrštena je irasprava o izveštaju državnog revizora. Ali tek kao 56. tačka dnevnog reda, od ukupno njih 62.
‚‚Mi smo i rekli da će se prvo razmatrati važna životna pitanja, odnosno planovi i programi prduzeća u gradu”, izjavio je šef odborničke grupe DS Goran Krivačević,

‚‚Mi smatramo da će opozicija sada ovako imati više vremena za razmatranje izveštaja, i moći će da raspravlja o tome koliko god želi”, rekao je šef odborničke grupe URS Branislav Jovanović.

Za dopunu dnevnog reda sednice skupštine grada tačkom o raspravi o izveštaju revizora, koalicioni partner DS I URS, socijalisti, nisu glasali.
‚‚Ne, mi nismo glasali. O tome je trebalo da se razmatra na jučerašnjoj sednici, a današnje veđ ima utvržen dnevni red”, istakao je šef odborničke grupe SPS Vladan PešIć.

Suprotno onome što su šefovi DS I URS dan ranije tvrdili u izjavama za medije, zamenik šefa odborničke grupe socijalista, Nebojša Bogdanović je za skupštinskom govornicom izjavio da je još na sastanku šefova odborničkih grupa, održanom prošle nedelje, dogovorena posebna sednica na kojoj će se raspravljati o izvešrtaju revizora. U DS I URS-u nerado komentarišu ovu izjavu.
‚‚Pa o tome sam vam pričao na jučerašnjoj konferenciji, ne bih sada ponovo”,odgovorio je Krivačević.

‚‚Nama sastanak uopšte nije bitan, a ne bi trebalo ni građanima da bude.Glavna stvar je izveštaj državnog revizora”, komentarisao je Branislav Jovanović.

U DSS-u, koji je i zahtevao da se zakaže posebna sednica, kažu da je ova nova održana suprotno zakonu, jer još ni prethodna nije završena.
‚‚Smatramo da je ova sednica nelegalna i nelegitimna, jer još ni prethodna nije završena, i zato je nemoguće da ova tačka bude uvrštena u dnevni red”, izjavio je šef odborničke grupe DSS,Miilan Lapčević.

Krivačević je kao I prethodnog dana, kratko objasnio zašto se nisu pojavili na jučerašnjoj sednici.
‚‚Dobili smo dokument različit od onoga koji je trebalo, tako da je to razlog našeg nedolaska na sednicu”, rekao je Goran Krivačević.

Da li će rasprava o izveštaju revizorske komisije na današnjem zasedanju stićI na red, za sada se ne zna, rekli su u DS-u, I naglasili da sve zavisi od opozicije, odnosno njihovog opstruiranja sednice.

Name of author

Name: admin