Home » Šešelj se vraća u pritvor

Šešelj se vraća u pritvor

After reading about the latest events in Serbia, you can head over to your favorite online casino for a round of games.

mmf3Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Sešelj, kojem je 12.januara ugrađen pejsmejker oseća se bolje i očekuje da će sutra biti iz bolnice vraćen u pritvorsku jedinicu haškog Tribunala, izjavila je danas funkcionerka SRS Vjerica Radeta.

Predsednik SRS je još u bolnici haškog Tribunala gde je iz lajdenske bolnice prebačen u petak. Šešelj se sada oseća bolje i
očekuje da će već sutra biti prebačen u pritvorsku jedinicu. Radeta, članica Komiteta za odbranu Šešelja, kaže da SRS strahuje za Šešeljev život jer sumnja da će Tribunal “nastaviti da ugrožava njegovo zdravlje i život”.

“Dovoljno razloga za našu sumnju daje nam dogadjaj od prošlog četvrtka kada su u Tribunalu pokušali Šešelju da ponude lek koji nikada ranije nije uzimao i za koji je lekar, i u pisanoj formi, potpisao da ga nije prepisao i da ne zna o čemu se radi. Šešelj bio dovoljno oprezan i obazriv, te je prepoznao da se radi o leku koji nikada ranije nije koristio i odbio je da ga uzme. Moglo se desiti da to prodje potpuno drugačije – da ne bude primećeno to što su pokušali da mu podmetnu”, ocenila je Radeta.

SRS je upozorila da će “Tribunal, s obzirom na činjenicu da se bliži izvodjene završne reči Vojislavu Šešelju zakazano za 5. mart, sve drastičnije kršiti procesna i ljudska prava lidera SRS, a posebno njegovo pravo na život”. Kako je navela Radeta, u prilog tvrdnje SRS govori i to da su Šešelju produžili zabranu privilegovane komunikacije s pravnim savetnicima.

Šešelju se sudi od 2007.godine
Tribunal Šešelju od jeseni 2007. sudi po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-1993, a završne reči su zakazne za početak marta.

Name of author

Name: admin