Home » Školsko obezbeđenje platiti iz gradske kase

Školsko obezbeđenje platiti iz gradske kase

15042885_bOmladina niških naprednjaka, performansom u Obrenovićevoj ulici ispred tržnog centra “Kalča”, poručila je gradskoj vlasti da bi, privatno obezbeđenje u školama, trebalo da bude plaćeno iz gradske kase, a ne iz džepova đačkih roditelja. U Srpskoj naprednoj stranci ističu, da je bezbednost dece na prvom mestu, ali da je praksa u svetu, da država, i sama škola, plate obezbeđenje, ako smatraju da je bezbednost đaka ugrožena.

Omladina Srpske Napredne Stranke u Nišu, pozvala je gradsku vlast, da se uključi u rešavanje problema bezbednosti dece u školama. Oni zahtevaju, da umesto roditelja, privatno obezbeđenje koje škole angažuju, bude plaćeno iz gradskog budžeta.

“Zahtevamo od gradske vlasti da se posveti bezbednosti đaka u školama, i iz svojih sredstava plati troškove privatnog obezbeđenja, koji su minorni u odnosu na ono što Grad nenamenski potroši”. kaže Tijana Stefanović iz omladine SNS.

Srpski naprednjaci ističu da bi bezbednost dece, gradskoj vlasti trebalo da bude na prvom mestu.

“To ne znači da policija ne može da pruži bezbednost, ali ako Grad ima sredstva za neke aviokompanije, i za letove bez putnike, treba da ima i za bezbednost dece’’, izjavio je Uroš Radulović iz SNS-a.

U poslednjih nekoliko godina, mnoge obrazovne ustanove u Srbiji, nastojeći da suzbiju vršnjačko nasilje, narkomaniju i da reše druge bezbednosne izazove, uz interna nastavnička i učenička dežurstva,i   školskog policajca koji obilazi škole, angažovale su i agencije za privatno obezbeđenje. U svim školama to obezbeđenje plaćaju roditelji.

Name of author

Name: admin