Home » Srbijatrans dao “otkaz” žandarmeriji

Srbijatrans dao “otkaz” žandarmeriji

imageRadnici propalog transportnog preduzeća “Srbijatrans”, predali su momentalni otkaz i zahtev za iseljenje, odredu žandarmerije u Nišu, čija se baza nalazi na posedu preduzeća. Razlog su, kažu u Srbija – transu, neizmirena dugovanja države i Ministarstva unutrašnjih poslova, za korišćenje ovog prostora.
Radnici niškog transportnog preduzeća „Srbijatrans” otkazali su  gostoprimstvo niškom odredu Žandarmerije, koji je na njihovom placu već deset godina. Razlog je, kažu, dug od preko 260 miliona dinara. Toliko im duguje država, na osnovu sporazuma o ustupanju imovine MUP-u, kaže direktor Srbijatransa Miroljub Stamenković.

”Oni bi želeli da koriste naš posed, ali bez ikakve nadoknade, a da nadležni u Vladi reše to pitanje umesto njih, jer je naša imovina iz društvene prešla u državnu”, kažedirektor Srbijatransa, Miroljub Stamenković.

Gordana Mitić, radnica „Srbijatransa”, ističe da su se nebrojeno puta obraćali Vladi Srbije tražeći svoje pare, ali da nikakav odgovor nisu dobili.

”Mi smo slali dopise i dopise, i niko se neoglašava.Da je MUP zaista zainteresovan za ovu lokaciju, oglasio bi se”, ističe radnica u preduzeću, Gordana Mitić.

Od 2010 godine, u Srbijatransu su i zastupnici državnog kapitala.

”Iako smo Vladini predstavnici, ovlašćen je direktor preduzeća za pregovore, ne mi, ma koliko raszumeli ogorčenost ovih radnika”, kaže zastupnik državnog kapitala u ovom preduzeću, Srđan Tasić.

Radnici su u međuvremenu izgubili pravo na zdravstvenu zaštitu.

”Ja sam bolestan, izgubio sam pravo na zdravstvenu zaštitu, i ne mogu da primam terapiju, znači ostaje mi samo da umrem”,žali se radnik Dragiša Cvetković.

 

Radnici Srbijatransa, ističu da imaju izvršne sudske odluke za naplatu zaostalih zarada, ali im je jedina imovina plac koji su ustupili državi. Sve ostalo, uključujući I veliki broj teških kamiona i prateće opreme, prodato je za namirenje dugovanja poveriocima, pa im je jedino rešenje da unovče plac koji im je uzela država.

Name of author

Name: admin