Home » Vanredna sednica SG Niša bez DS i URS

Vanredna sednica SG Niša bez DS i URS

sIako su se pre samo četiri dana predstavnici vlasti i opozicje dogovorili da na vanrednoj sednici gradskog parlamenta razmatraju izveštaj Državne revizorske institucije o trošenju budžeta grada Niša u 2010, šefovi dve najveĆe odborničke grupe, DS i URS kažu da sutra njihovi odobornici neće ući u salu. A bez njih nema ni kvoruma, pa ni vanredne sednice.

Nije prošlo ni nedlju dana od zajedničkog dogovora stranaka niške vlasti i opozicije da na vanrednoj sednici Skupštine Grada razmatra izvetaj državnog revizora, a predstavnici DS i URS su se predomislili.

““Jovanoviћ i ja kao šefovi odborničkih grupa imamo 33 odbornika. To znači da skupština neđe imati kvorum. U sredu imamo novo skupštinsko zasedanje. Prva tačka biđe inicijativa Jovanovića i mene,” izjavio je Goran Krivačević iz DS.

Štednja i rad javnih preduzeđa kao prioritet, glavni su razlog što u utorak neće dati kvorum, tvrde u URS.

 

“Interes javnih preduzeća stavljamo na prvo mesto. Želimo da sve javne funkcije održimo na nivou kao što je bilo do sada. Na sastanku sam inicirao da ovo bude prvo pitanje, usvаjanje tih izveštaja i planova o radu naših preduzeća; a da izveštaj Državne revizorske institucije bude jedna od tačaka. Napravili smo demokratski izbor, bićemo prvi, a možda i jedini koji će to razmatrati,”kaže Branislav Jovanović.

Obojica dodaju i da se izveštaj revizora koji su dobili narodni poslanici i odbornici skupstine grana razliku. U čemu, nisu hteli da kažu. U DSS u Nišu, koji je prvi tražio vanrednu sednicu i razmatranje izveštaja revizora kažu će sednice ipak biti.

 

“Sednica mora biti održana onako kako je zakazana. A izbegavanje odbornika DS i G17+ da prisustvuju zasedanju dovoljno govori o tome da oni koji su najviše nepravilnosti, nezakonitosti i zloupotreba napravili, prema izveštaju DRI, nežele da se pokažu pred lice javnosti i odbornicima i da podnesu račune gradjanima na koji su način trošili pare iz budžeta,” kaže Milan Lapčević iz DSS.

SPS-ovi odbornici prisustvovaće sednici gradskog parlamenta, potvrdjuju u ovoj stranci. Vanrednu Sednicu Skupštine grada sazavao je predsednik Skupštine, Mile Ilić, na zahtev opozicije koja je podnela takav zahtev sa potpisom 21 odbornika.

Name of author

Name: admin